Äta och bo

I Floda med omnejd hittar du allt från designhotell till mysiga vandrarhem. Gourmet, närproducerat, internationellt eller husmanskost. Det är bara att välja!

Är du företagare och vill synas här? Perfekt, vi vill gärna ha med dig. Kontakta oss!

Foto: Mikaela Nordin
Foto: Mikaela Nordin

restauranger

Här presenterar vi restauranger i området.

Café Floda by Sävelången
Mellan torget och stationen ligger detta trevliga kafé. Här säljs dessutom deliprodukter! Kom in och unna er choklad, fudge, must, tryfflar mm.

Floda pizzeria och grill
Pizzeria i Floda centrum - nära stationen.

Jernbruket

Vedgrill och öl! Menyn är levande och styrd av vilka råvaror som är aktuella för dagen, fokus är det naturliga, närproducerade och säsongsberikande.

Kaffedoppet på Lilla ön
Mysigt kafé i härlig miljö på Lilla Ön.

Namfon Thaikök
Tillagning sker på traditionellt thailändsk vis med thailändska kryddor, örter, såser och övriga ingredienser som ingår i det thailändska köket.

Nääs Fabriker Restaurang och Kafé
Ambitionsnivån för maten, restaurang- och kafémiljön på Nääs Fabriker är, precis som för allt annat i området, hög och präglad av omsorg om varje liten detalj.

Nääs Slottskafé & Restaurang
I det gamla stallet, ett stenkast ifrån Nääs Slott, ligger denna restaurang. Här serveras högkvalitativa råvaror och fokus ligger på att ge matgästerna en genuin smakupplevelse.

Pizzeria Ancona
Pizzeria vid Floda station. Nära tåg och centrum.

Pizzeria Portobello
Pizzeria precis vid motorvägsavfarten. Smidigt och lätt!

 

Stationen Norsesund

Carola Lind och Hans Schultes driver denna genuina och mysiga restaurangen i Norsesund. Med hjärta och värme serverar de mat med influenser från Hans hemland Österrike.


Tuppen pizzeria
I Tollered. Endast avhämtning gäller i denna pizzeria.

Öijared

I vacker natur, precis vid golfbanan, driver kocken Ulrik Lindelöv och hans kompanjon Anna Elweroth restaurangen på Öijared. Maten är årstidsanpassad och råvarorna är i möjligaste mån närproducerade.

 

BoENDE

Här hittar du hotell i Floda med omnejd.

Nääs fabriker hotell och restaurang

Designhotell inhyst i ett bomullsspinneri från 1800-talet, vackert beläget precis intill sjön Sävelången, med spektakulära rum och högklassig restaurang.


Nääs Slott vandrarhem
Att bo på Nääs ger sinnesro och frid i själen. Njut av stillheten och naturen, som ger en vacker inramning till vistelsen på Nääs.

Öijared hotell
På Öijared hotell så bor du mitt i naturen. Och kärleken till naturen lyser igenom i hotellets inredning, både i färg och form.

Är du företagare och vill synas på den här sidan? Kontakta oss!